Billedkunst

Grønland - et sandt urtidslandskab. Det var først, da jeg begyndte at vandre rundt i terrænet med skitseblok og riffel – det er isbjørnens hjemmebane – jeg fik øjnene op for alle de former og farver, der gemmer sig i det tilsyneladende golde landskab, når man fordyber sig.

Billedkunst

Grønland – et sandt urtidslandskab. Det var først, da jeg begyndte at vandre rundt i terrænet med skitseblok og riffel – det er isbjørnens hjemmebane – jeg fik øjnene op for alle de former og farver, der gemmer sig i det tilsyneladende golde landskab, når man fordyber sig.

Kulusuk Tasiilaq

Bræfronten på gletsjeren Apusiijik set fra Kulusuk. De mørke nunatakker træder tydeligere frem år efter år, men efterlader et vidunderligt farvespil mellem isen og klipperne.

Akvarel og pastelkridt.
82×62 cm

Johannes Petersens isfjord

I en lille sidegren til Johannes Petersens isfjord slog jeg lejr et par dage. Tidevandet er ca. 2 meter, og når det trak sig tilbage, dukkede denne vidunderlige klippeside frem. Sikkert et meget jernholdigt klippeparti, isprængt et spændende linjeforløb af lagdelinger i rødviolette og orange farver.

Akvarel og pastelkridt.
82×62 cm

Grønland, ekspeditioner
og kunst

3 værker fra serien Nórajek, Grønland

Scroll to Top